Sökmotoroptimering (SEO)

Det var längesen man använde sig av Gula Sidorna för att hitta företag och tjänster. Du har väl inte halkat efter i utvecklingen? Vi hjälper ert företag att synas på toppen av Google så potentiella kunder hittar till er först, inte konkurrenterna.

Vikten av att synas

Nästan alla företag har förstått att det är viktigt att finnas på nätet, men att finnas är inte samma sak som att synas. Att enbart ha en hemsida för sitt företag kommer man tyvärr inte långt med, hur ska kunden hitta er om ni inte finns där kunden letar? Man kan jämföra det med att starta upp ett företag, sen bara sitta vid skrivbordet i hopp om att en kund ska kliva in och be om hjälp. Nja, riktigt så fungerar det inte.

Att investera i SEO (Search Engine Optimization) är otroligt viktigt om man vill tänka långsiktigt med sin verksamhet. Sökmotoroptimering är fortfarande relativt nytt och tar man tag i optimeringen redan nu har man mils försprång mot konkurrenterna. Att optimera en hemsida kan ta allt från några veckor till ett år om inte längre. Man kan alltså med andra ord ligga flera år före sina konkurrenter om man hoppar på tåget nu.

Det är också viktigt att inte underskatta optimeringsprocessen, att synas på toppen är ingenting som händer av ren slump. Det krävs hårt arbete för att behålla sin plats, speciellt inom större branscher där konkurrensen är stor.

Varför oss?

En optimeringskampanj är aldrig lik den andra, företag har olika förutsättningar, budgetar och kunskaper som alla påverkar slutresultatet. För oss är det viktigaste att du som kund får precis det du är ute efter. Vi lyssnar på dina behov och mål, från det skapar vi en plan med förslag på vilka tjänster ni behöver för att uppnå resultaten. 

Det behöver inte heller kosta skjortan som många företagare tror. Ibland räcker det med några små justeringar så har man helt plötsligt gått från plats #15 till #3 inom loppet av en vecka. Är man fortfarande bekymrad över priset kan vi rekommendera vår konsultation. Där analyserar vi hemsidan, konkurrensen och sökorden, sedan skickar vi en komplett handlingsplan till dig. 

Våra SEO-tjänster

Sökmotoroptimering är ett brett begrepp och innefattar flera olika aspekter, nedan hittar ni vad som ingår i ett typiskt större kundjobb hos oss. Dessa tjänster går givetvis att beställa separat, det är aldrig ett tvång på att beställa ett komplett paket.

Konsultation

I vår konsultation tar vi en noga koll på din hemsida. Vi analyserar allt från koden bakom den till bilderna och texterna besökarna ser varje dag. Vi kollar på saker som sidans prestation, hur besökare integrerar med den, vilka som länkar till er hemsida, om ni syns på Google och mycket mer. Efter vår konsultation kommer ni som kund få en komplett handlingsplan som berättar steg-för-steg hur ni ska gå tillväga för att förbättra sidan och nå toppen av Google.

Sökordsresearch

Det finns hundratusentals sökord på Google, att man missar ett par stycken är inte ovanligt. Vi ser till att hitta alla relaterade sökord till er bransch och stad. Oftast handlar det om sökord som har lite sökvolym per månad, men som tillsammans kan utgöra flera hundratals nya besökare varje månad. Vår sökordsresearch gör det möjligt för er att maximera och utnyttja trafiken som finns på Google.

On-Page Optimering

Med on-page menas själva optimeringen som har gjorts på hemsidan. Saknar man en korrekt utförd on-page optimering så är det väldigt svårt att ta sig någonstans i sökresultaten. Här handlar det om att göra det otroligt tydligt för sökmotorn vad er hemsida handlar om. Här kollar man på hemsidans kod, om man använt sig av rätt html-taggar, användarupplevelsen och mycket mer.

Länkbygge

Att bygga ingående länkar till er hemsida är utan tvekan den viktigaste faktorn i dagsläget. Utan kraftfulla och relevanta länkar kommer man ingen vart. Vi arbetar alltid efter Googles riktlinjer och skulle aldrig riskera er hemsida genom att bygga spam-länkar. Vi erbjuder både whitehat och blackhat länkbygge till alla våra kunder.

Vill ni veta mer om vår sökoptimering?

Vad sägs om att boka in ett möte med oss där vi tillsammans kan sätta oss ner och prata om hur vi ska optimera er hemsida? Fyll i formuläret nedan och berätta kort om er vision så kontaktar vi er inom 24 timmar!