Sökmotoroptimering

Är du nyfiken om din hemsida lever upp till dagens SEO-standard? Fyll i formuläret så skickar vi en kort analys till dig.

Vi skickar analysen inom 24 timmar.

Sökmotoroptimering – SEO

Att vilja synas på toppen av Googles sökresultat är något alla företag bör eftersträva. Det finns lite inom marknadsföring som kan jämföras med att synas längst upp bland sökresultaten. Stora sökmotorer som Google börjar få allt mer fäste i vårt samhälle och SEO har aldrig varit mer aktuellt än vad det är idag.

Visste du att det endast är 10% av befolkningen som inte använder sig av sökmotorer för att hitta produkter och tjänster? Syns man inte på sökmotorerna idag missar man alltså cirka 90% av sina potentiella kunder. Att hamna högt upp bland resultaten ger inte bara ökad exponering, det bidrar även med mer trafik till er hemsida vilket i sin tur leder till fler kunder.

På Mizific har vi flera olika lösningar för alla typer av företag, vi är transparenta med våra arbetsmetoder och låter dig vara med hela vägen till toppen. Kontakta oss idag så berättar vi mer om hur sökoptimering kan gynna din verksamhet.

Vikten av att synas

Nästan alla företag har förstått att det är viktigt att finnas på nätet, men att finnas är inte samma sak som att synas. Att enbart ha en hemsida för sitt företag kommer man tyvärr inte långt med, hur ska kunden hitta er om ni inte finns där kunden letar? Man kan jämföra det med att starta upp ett företag, sen bara sitta vid skrivbordet i hopp om att en kund ska kliva in och be om hjälp. Nja, riktigt så fungerar det inte.

Att investera i SEO (Search Engine Optimization) är otroligt viktigt om man vill tänka långsiktigt med sin verksamhet. Sökmotoroptimering är fortfarande relativt nytt och tar man tag i optimeringen redan nu har man mils försprång mot sina konkurrenterna. Att optimera en hemsida kan ta allt från några veckor till ett år om inte längre. Man kan alltså med andra ord ligga flera år före sina konkurrenter om man hoppar på tåget nu.

Det är också viktigt att inte underskatta optimeringsprocessen, att synas på Googles topp är ingenting som händer av ren slump. Det krävs hårt arbete för att behålla sin plats, speciellt inom större branscher där konkurrensen är stor.

Vår process

Sökmotoroptimering kan vara rätt svårt att förstå, speciellt om man inte är teknisk av sig. Därför har vi på Mizific gjort vår process så enkel att följa att även ett litet barn hade kunna greppa hur allting går till.

w

Möte

Vi börjar med ett möte, antingen över telefon eller på plats. Under mötet går vi igenom ert företag och tar fram sökord som skulle vara relevanta för er verksamhet.

Analys

Nästa steg är att noga analysera era sökord och konkurrensen. När vi är klara med vår analys får du en realistisk bedömning av hur lång tid optimeringen kommer att ta.

U

Optimering

Det sista steget är själva optimeringen. Sökoptimering är ett pågående arbete och tiden för att börja synas kan ta allt från några veckor till flera månader. Som kund får ni vara med hela vägen.

Vad vi erbjuder inom sökoptimering

Sökmotoroptimering är ett brett begrepp och innefattar flera olika aspekter, nedan hittar ni vad som ingår i ett typiskt kundjobb hos oss. Notera att alla dessa tjänster går att köpa separat, det är alltså inget krav på att köpa ett helt paket.

U

SEO-Analys

l

Omdömen

t

Sökordsresearch

Google Profil

g

On-page SEO

w

Rykteshantering

Länkbygge

Resultatmätning

SEO-analys

I vår analys djupdyker vi in i din hemsida så du kan få en bättre överblick över er hemsida SEO-prestation. I vår analys ingår följande:

  • Inspektion av hemsidans kod
  • Undersökning av SEO-element på hemsidan (undersökning av on-page)
  • Överblick av ingående länkar
  • Vilka sökord hemsidan rankar för
  • Lista med förslag på förbättringar

Sökordsresearch

Det finns hundratusentals sökord på Google, att man missar ett par stycken är inte ovanligt. Vi ser till att hitta alla relaterade sökord till er bransch och stad. Oftast handlar det om sökord som har lite sökvolym per månad, men som tillsammans kan utgöra flera hundratals nya besökare varje månad.

On-Page SEO

Med on-page menas själva optimeringen som har gjorts på hemsidan. Saknar man en korrekt utförd on-page optimering så är det väldigt svårt att ta sig någonstans i sökresultaten. Här gäller det att först och främst göra det tydligt för Google vad sidan handlar om, är du en snickare i Göteborg måste man visa det.

Våra kunder får välja själva ifall de vill utföra allt optimeringsarbete själva eller anlita oss.

Länkbygge

Att bygga ingående länkar till er hemsida är utan tvekan den viktigaste faktorn i dagsläget. Utan kraftfulla och relevanta länkar kommer man ingen vart. Vi arbetar alltid efter Googles riktlinjer och skulle aldrig riskera er hemsida genom att bygga spam-länkar.

Vi vill vara transparenta med vår optimering och därför får du som är kund hos oss ta del av vår kampanj och se precis vad vi har planerat. Våra kampanjer är utformade så hemsidan får en naturlig länkprofil som gillas av Google.

Recensioner & omdömen

Förutom att recensioner och omdömen hjälper ditt företag att få fler kunder så gynnar det även optimeringen. Vi gör det enkelt för dina gamla och nya kunder att lämna omdömen om ditt företag på sidor som Eniro, Yelp, Facebook med mera. Även här vill vi påpeka att vi inte sysslar med påhittade recensioner, det kommer faktiskt vara kunderna själva som lämnar ett omdöme.

Google Business

Numera är det inte endast annonser och länkar som dyker upp när man googlar efter tjänster på Google. Googles kartjänst börjar bli allt mer aktuell för företag, söker man på till exempel “bilmekaniker i Luleå” så är det första man ser ett utdrag från Google Maps där diverse företag listas. Det innebär att även om ditt företag rankar etta för “bilmekaniker i Luleå” så kommer kartan putta undan din hemsida.

Det räcker alltså inte längre med att bara ranka sin hemsida. Vi hjälper er att optimera er Google Business profil så ni dyker längst upp på kartan och dessutom framstår som mer attraktiva än konkurrenterna.

Resultatmätning

Vi ser till att mäta resultaten från dagen vi börjar med optimeringen. Vi för noga statistik på hur stor trafikökning det har blivit på hemsidan, vart sökorden ligger i sökresultaten och hur dina besökare konverterar. Med våra verktyg kan vi enkelt se vad en besökare gör på din hemsida och på så sätt hitta eventuella problem som drar ner på konverteringsgraden.

Mizific AB

Kilowattvägen 12
136 44 Handen
08-121 561 12
kontakt@mizific.com