Sökmotoroptimering

Syns högre upp på Google när potentiella kunder letar efter era produkter och tjänster. Vi sökoptimerar både lokalt, nationellt och internationellt.

Att synas

Att synas på Google är någonting alla företag bör sträva efter. Det är ju ändå världens största sökmotor, med över 55 miljoner dagliga sökningar i Sverige. Det är ganska mycket kunder du missar om ni inte syns! Med vår sökmotoroptimering ser vi till att kunderna hittar till er och inte till konkurrenterna.

Vår sökmotoroptimering

SEO är en löpande process som tar tid, därför är det viktigt att ni som företag börjar med sökoptimeringen i ett så tidigt skede som möjligt.

Kom ihåg att det aldrig finns garantier med SEO, men vi gör alltid vårt bästa för att förbättra er position och skapa mer relevant trafik till er hemsida. 

Vi har jobbat med SEO optimering både nationellt och internationellt sedan flera år tillbaka. Tillsammans har vi fått upp hundratals sökord och sökfraser till toppen av sökresultaten.

Våra SEO-tjänster är många och breda. Vi kan göra allt från enklare analyser av er nuvarande hemsida till fullskaliga kampanjer där både on-page och off-page är involverat.

Bland våra tjänster är dessa de mest populära:

 • On page optimering
 • Off page optimering
 • Webbplatsanalys
 • Sökordsanalys
 • Länkstrategi
 • Contentstrategi
 • Landningssida

Vanliga frågor

Vi har inga fasta priser på vår sökmotoroptimering utan vi lämnar alltid en offert. Varje bransch och kund är unik, allt beror på konkurrensen samt hur bra hemsidan är optimerad.  Mängden arbete för att synas för ett sökord som “Shiatsu Yoga Kalix” är betydligt mindre än om man skulle synas för “Målare Stockholm”. 

Betalar man ett fast pris oavsett sökord är detta ett starkt tecken på att SEO byrån använder metoder som Google inte gillar, även kallat för black hat SEO. Medan det kan vara billigare och ge snabbare resultat, löper man en stor risk att bli straffad av Google. Ett straff innebär att sidan blir borttagen från sökresultaten.

Vi kan aldrig lämna en garanti om att er hemsida kommer få en specifik position i sökresultaten. Däremot kan vi lova att vår erfarenhet och expertis ger er bästa möjliga förutsättningar för att synas högre upp. Vi har rankat många webbplatser till toppen innan, så chansen är stor att vi kan göra det med er hemsida också.

Sökordsoptimering är ett område som ständigt förändras. Google uppdaterar deras algoritm varje vecka och det som funkade igår behöver nödvändigtvis inte fungera imorgon. Lägg sedan till en drös med konkurrenter som försöker uppnå samma resultat som er så förstår man ganska snabbt varför vi inte lämnar garantier.

SEO företag som lovar en första position eller att ni kommer synas på första sidan är oseriösa och ska undvikas.

Allt beror på konkurrensen, ju lägre konkurrens desto snabbare kommer man upp i sökresultaten. Det kan ta allt från några veckor till några månader innan man dyker upp på första sidan. Ju tidigare man börjar med SEO, desto bättre.

Ja, det är ett måste numera. Nästan 50% av alla sökningar görs från en mobiltelefon. Dessutom är mobilvänligheten hos en hemsida en rejäl ranking faktor hos Google. Tar man sökmotoroptimering seriöst måste man ha en mobilanpassad hemsida.

Nej, vår huvudfokus är Google sökoptimering. Andra tjänster som Bing, DuckDuckGO eller Yahoo har helt enkelt för lite användare i Sverige. Ett sökord som får hundratals sökningar per månad får oftast ingenting alls på Bing.

Nej, det är inget krav. 

On page SEO syftar på optimeringen av själva hemsidan. Alltså koden, taggarna, texten, bilderna och även användarupplevelsen ingår i on page optimering. Är du intresserad att veta mer, kan du gärna läsa vår guide till on page SEO.

Off page SEO är allting som händer utanför hemsidan. Det vanligaste är inlänkar från andra domäner. I konkurrenskraftiga branscher räcker det oftast inte med enbart on page, utan man måste jobba hårt med off page för att uppnå resultat. Det är en resurskrävande process och utförs den på fel sätt kan hemsidan bli straffad och i värsta fall försvinna helt från sökresultaten.

Search Engine Optimization. På svenska finns det flera benämingar, några populära är:

 • Sökmotoroptimering
 • Sökordsoptimering
 • Sökoptimering
 • Sökmotorpositionering

SSL/HTTPS är en sökordsoptimeringsfaktor men inte så stor som många tror. Vi brukar dock alltid rekommendera att man installerar ett SSL-certifikat på hemsidan, speciellt om man hanterar känsliga uppgifter som inloggningar eller kreditkortsinformation. Det tar endast några minuter och går numera att få gratis på nästan alla webbhotell. Förutom fördelarna inom SEO ger det även tillit och trygghet hos besökaren.

Har man tiden för att dela sitt innehåll på sociala medier är det absolut rekommenderat, men det är inget måste. 

Resan till toppen

Resan till toppen av Google är lång och kräver tålamod. Att stressa fram resultat brukar sluta på ett sätt: att er hemsida försvinner helt och hållet från sökresultaten. Så hår går vår process till när vi sökoptimerar en hemsida.

Analys

Vi börjar med att analysera hemsidan och innehållet på den. Lever den upp till dagens standard eller måste en helt ny hemsida skapas? Är innehållet på sidan optimerat? Finns det skadlig kod eller inlänkar? Hur ser konkurrenterna ut?

Strategi

Analysen visar brister och styrkor hos er, vi utgår från dessa när vi skapar vår strategi och åtgärdsplan. I många fall kan ni som företag hjälpa till i optimeringsarbetet utan större resurser.

Optimering

Optimeringen sker löpande och kan pågå i flera veckors tid. Under optimeringen är det viktigt att ni inte gör större ändringar på hemsidan eller tar hjälp av andra företag. Något som kan tyckas vara en liten ändring, som att ändra några rader text, kan ha förödande konsekvenser.

Uppföljning

Vi följer upp varje månad med tydliga rapporter som visar nuvarande sökpositioner och hur mycket mer trafik vi genererar till hemsidan. Rapporterna visar även hur lönsam trafiken är, alltså hur många som blir kunder.

Börja med
SEO idag

Vill du också öka försäljningen genom sökoptimering? Fyll i formuläret, skicka ett mail till kontakt@mizific.com eller ring oss på
073-266 11 15.

Du får svar från oss inom 24h, vi lovar!