Sociala medier

Vi kikar igenom er närvarpå sociala medier och ger er sedan en bedömning på vad som behöver förbättras.

Vi skickar analysen inom 24 timmar.

Marknadsföring via Sociala medier

Nästan alla företag känner idag till vikten av att synas på sociala medier. Det är inte ovanligt att företag skapar en Facebook-sida eller ett Instagram-konto, men sedan händer inte så mycket mer. De vanligaste faktorerna som leder till att företags sociala medier inte generar några nya kunder är brist på tid och kunskap. Du har garanterat upplevt denna problematik själv, när du scrollar igenom din Facebook-feed och ser reklam där du är målgruppen men som inte alls lockar dig till köp.

Det vanligaste misstaget

Det vanligaste misstaget många företagare gör är att använda sociala medier som en informationskanal. Det är faktiskt det sista du ska göra på dina sociala medier. Istället bör du skapa och dela inspirerande innehåll som är engagerande och intressant, samt relaterat till din bransch. Det är inte intressant för en potentiell kund att läsa en statusuppdatering som berättar att ni fått en ny anställd och att en annan går på semester i tre veckor. Det är dock engagerande och intressant att läsa en artikel som går igenom 10 vanliga misstag personer i er bransch gör eller ett inlägg med ett riktat erbjudande.

Förutom att man ska dela intressant innehåll är det även lika viktigt att kunna svara på feedback (både negativ och positiv) från dina kunder. I den digitala eran har det aldrig varit viktigare med transparens och ärlighet. Det är viktigt med uppriktighet, annars kan verksamhetens goda rykte skadas av negativa omdömen och recensioner om de lämnas obesvarade. En öppen dialog och en tillmötesgående ton kan vända en negativ recensent till en blivande kund.

Hur utformar vi ditt företags strategi

Inget företag är det andra likt, så det vore dumt att använda samma kampanjer för företag som inte delar bransch. Att använda samma sociala mediastrategi för en redovisningsbyrå och en bygghantverkare kommer inte fungera. Därför är våra kampanjer och mediestrategier skräddarsydda efter ditt företags specifika behov. Vi gör en noga analys av er verksamhet och er målgrupp, och utifrån detta skapar vi en individuell “media-plan” för just din verksamhet.

Vi har erfarenhet inom alla stora sociala medier:

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn

Vilken social media just ditt företag bör använda sig utav är helt beroende på vilken bransch du tillhör. En e-butik som säljer snygga och trendiga kläder bör t.ex. inte lägga någon större energi på Twitter, utan helst använda sig av Instagram där man enkelt kan visa sina produkter med hjälp av bilder och videos.

Mizific AB

Kilowattvägen 12
136 44 Handen
08-121 561 12
kontakt@mizific.com