Ladda elsparkcyklar - Nästa steg i gig-ekonomin?

Skrivet av Michael Mizerski 

Notera: Ring inte oss för att ansöka om att bli en laddare för VOI eller Lime Bikes. Vi är en webbyrå i Stockholm som skrev ett debattinlägg om deras verksamhet, inte mer än så. Tack!

Uppdatering: Tanken var från början att vi skulle testa detta själv men tydligen hade vi inte lika mycket tid att ägna åt detta som vi trodde. Därför är artikeln fortfarande ofärdig, men vill 

"Tjäna pengar när du sover"

När jag var inne och scrollade igenom mitt Facebook flöde dök det upp två intressanta annonser, en från Lime och en från Voi. Bor du i Stockholm lär du ha sett namnen innan, det är så klart elsparkcyklarna alla åker runt på. Konceptet är enkelt, du kopplar ditt bankkort till deras app, scannar koden på sparkcykeln och då låser du upp den.

Annonserna handlade om att man kunde tjäna pengar genom att ladda dessa sparkcyklar. Man använde lockande rubriker som “Jobba när du vill”, “tjäna pengar när du sover”, “var din egna chef” och så vidare. Precis som Uber och Foodora visar man gärna höga timlöner eller uppblåsta summor. Voi påstår sig att man kan tjäna upp till 250 kr per laddad elsparkcykel, medan Lime skriver upp till 175 kr. Någonting säger mig att verkligheten är långt ifrån. Man pushar hela tiden på idén att man själv bestämmer hur mycket man vill tjäna, visst låter det underbart? Men vad händer när det är hundratals andra personer som vill åt samma sak? Med begränsat antal sparkcyklar i staden kan inte alla bli vinnare.

Tanken med det här lilla inlägget är att ta reda på huruvida hållbart ett arbete som detta är. Kan man verkligen konkurrera mot andra hundratals personer och samtidigt få ihop tillräckligt med pengar för att klara vardagen? Eller är allting bara ett sätt för stora företag att utnyttja personer som inte kan få bättre jobb? Kommer pengarna ens räcka för att köpa en öl på krogen? Någonting säger mig att det här inte alls är lika lukrativt som det påstås.

Blir ni inte lockade?

Deras ansökningsprocess

Med så lockande rubriker kunde jag inte motstå att spana in vad det hela handlade om. Jag ansökte både till VOI och Lime för att bli en av deras “laddare”. Ansökningen till VOI gick väldigt smidigt, fyllde i personuppgifter och fick en inbjudan till deras utbildning i Stockholm 1 timme efter. Lime däremot var lite svårare, ansökningsprocessen krävde ett så kallat SIRET-nummer. En Googling senare fick jag reda på att det är likt ett momsregistreringsnummer, fast för franska företag. 

Kraven hos VOI

Kraven för att bli en “VOI Hunter” (den som plockar upp sparkcyklarna och laddar dem) är otroligt låga. Vilket inte är så konstigt då man vänder sig främst till studenter eller personer med “begränsad” utbildning.

Kraven är som följande:

  • Du måste vara 18 år eller äldre
  • Kunna grundläggande engelska
  • Tillgång till någon sorts av transportmedel, typ cykel, moped eller bil
  • Arbetstillstånd i Sverige

Arbetsuppgiften i teorin

Arbetsuppgiften i teorin är superenkel, du hämtar upp urladdade sparkcyklar, laddar dessa över natten och tidigt på morgonen därefter lämnar du dom på stan. Men det intressanta är att i hur mycket du får betalt, beroende på tre kriterier så kan en laddning ger dig allt från 30 kr upp till 250 kr. Jag skulle tippa på att 250 kronors betalningar sker väldigt sällan och att snittbetalning ligger nog närmare 50 kr. Men det är en ren gissning så klart.

Utbildningen

Efter ansökningen går man igenom en enklare utbildning där du lär dig att ladda deras sparkcyklar och får allmän nyttig information. Inget jätteavancerat med andra ord och kan kännas som ett onödigt steg för många. 

Det roliga - Kostnadskalkylen

Har du hamnat på denna artikel vill du med största sannolikhet veta om detta kan vara någonting för dig. Kostnadskalkylen ska inte på något sätt tas som fakta. Den är löst baserad på vad andra “laddare” har sagt samt lite grundläggande matte kombinerat med vanliga kostnader i Stockholm. 

Inom en snar framtid kommer den här artikeln fyllas ut med intervjuer från personer som laddare elsparkcyklar dagligen. Det vore kul att bli motbevisad! 

Snubblade över denna artikel i StockholmDirekt, en 53-årig trebarnspappa samlar på sig 54 Vois om dagen. Tyvärr står det inte hur mycket han tjänar. Ponera att varje Voi han plockar endast ger 30 kr så får han 1620 kr i belöning. Skulle han istället få 250 kr per sparkcykel hade vi snackat 13 500 kr… Ganska okej dagslön? 

Tid och pengar

Som jag nämnde tidigare skiljer sig betalning per sparkcykel avsevärt och det vore dumt att anta att man får 200 kr+ för varje cykel man hittar. Mer realistiskt är nog 60 kr, men det är som sagt bara ett antagande. I början kommer man inte kunna ladda hur många som helst, då man får ett begränsat antal laddare. Vissa företag, som Lime Bikes, gör det möjligt att köpa till extra laddare för en liten summa. Behöver man mer än fyra laddare? Om man vill vara effektivt så är det ett nästan ett måste.

Det är mycket tid som rinner iväg. Tänk dig att du ska in till stan, leta reda på alla sparkcyklar och sedan åka hem igen. Redan där slösar man ungefär en till två timmar. När du kommer hem närmar klockan sig midnatt, det är endast 7 timmar kvar tills du ska lämna tillbaka allting i stan igen.

Laddtiden per cykel landar på ungefär 3-5 timmar, beroende på hur mycket saft det är kvar i batteriet. Har du bara fyra laddare men tagit hem fler än fyra sparkcyklar måste du alltså gå upp mitt i natten för att byta. Har man vänt på sitt dygn så funkar det kanske, men för resten av oss kommer det innebära otroligt lite sömn.

Runt kl 6 på morgonen måste du in till stan med bilen. Du får troligtvis kämpa mot rusningstrafiken och klockan, för de måste vara avlämnade innan klockan 7.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *